Wise - het concept

Het idee achter Wise

De afgelopen jaren heeft HKA de Wise-suite ontwikkeld. Binnen Wise zijn verschillende modules actief: bicatWise, schoolWise, mediatheekWise, theaterWise en hostedWise. Deze modules zijn volledig met elkaar geïntegreerd. Dankzij de modulaire opzet kunt u het systeem naar eigen wens inrichten.

De gestandaardiseerde opzet van Wise laat uw werkwijzen en processen efficiënt(er) verlopen. Met Wise kunt u dus een totaalsysteem samenstellen dat kostenbesparend werkt en perfect is toegesneden op de wensen en behoeften van iedere aangesloten organisatie.

Wise Digitale Infrastructuur (WDI)

Wise kent een eigen digitale infrastructuur: de Wise Digitale Infrastructuur (WDI). De WDI is de kapstok voor alle onderdelen van de uitgebreide Wise-familie. Al deze onderdelen vormen samen een compleet geïntegreerde omgeving die altijd en overal beschikbaar is. Bezoekers zullen echter niet merken dat op de achtergrond verschillende onderdelen samenwerken. Online bezoekers kunnen gebruikmaken van één hoofdingang: een consistente en herkenbare publieksinterface waarvoor ze maar één keer hoeven in te loggen. Daarna zijn alle WDI-onderdelen en Mijn Menu-functionaliteiten direct te gebruiken.

Binnen Wise staat uw klant (de eindgebruiker) centraal. De Wise-producten zijn dan ook gebouwd op een CRM dat gedragspatronen van uw klanten volgt en relaties kan leggen tussen producten, diensten en groepen klanten.

Meer informatie: FAQ WDI en pdfFlyer WDI

Wise suite

Uitgebreide Wise-suite

Het totale Wise-systeem kan naar wens worden opgebouwd en uitgebouwd. Wanneer behoefte bestaat aan uitbreiding met andere modules en toepassingen, kan dit eenvoudig worden gerealiseerd. Alle onderdelen van Wise werken optimaal samen, ongeacht de samenstelling waarvoor is gekozen.

De Wise-suite bestaat uit de volgende onderdelen, in verschillende sectoren:

  • bicatWise, hét bibliotheeksysteem voor openbare bibliotheken.
  • cWise (communityWise) waarmee gebruikers online recensies, beoordelingen en tags aan titels kunnen toevoegen, en onderling met andere gebruikers ervaringen en tips kunnen uitwisselen.
  • schoolWise en mediatheekWise, de modules voor het basis- respectievelijk het voorgezet onderwijs waardoor de bibliotheken de samenwerking met het onderwijs kunnen intensiveren en uitbouwen.
  • ticketWise en theaterWise (binnenkort: ticketWise+), waarmee kaartverkoop voor evenementen en activiteiten op een professionele manier kan worden uitgevoerd; al dan niet in samenwerking met culturele organisaties 
  • hostedWise

Verder ondersteunen modules en functies als de Marketingmodule (Plus), payWise, Wise Zelfbediening, Argos, de Wise Infozuil (Plus), de Bibliotheek Wise app en de mobiele portal, BCB , betaalfuncties met een geïntegreerd winkelmandje, etc. het gebruik en beheer van de bibliotheek.

Doorgaan met ontwikkelen

Wise werkt! Ruim driekwart van de Nederlandse openbare bibliotheken maakt gebruik van Wise. De ontwikkelingen staan echter niet stil, we blijven innoveren. Aan Wise wordt nog steeds gesleuteld om de gebruikers (bibliotheken én de eindgebruikers) optimaal te ondersteunen. Regelmatig voegen wij nieuwe functionaliteit toe aan Wise. Deze doorontwikkeling gaat in nauwe samenwerking met de bibliotheken.

Bescherming van gegevens

Bibliotheken werken steeds vaker samen met bibliotheken en andere organisaties. in verschillende samenwerkingsvormen. Bovenlokale dienstverlening met uitwisseling van gegevens is bij dergelijke samenwerkingen gemeengoed geworden. Daarbij i het echter van belang dat bibliotheken de privacy van hun gebruikers zo veel mogelijk beschermen. Al die gegevens (op servers, in opgeslagen databestanden en tijdens het oversturen van die bestanden) moeten daarom goed beveiligd zijn tegen onbevoegd gebruik.

HKA heeft bij de ontwikkeling van Wise speciaal aandacht besteed aan het beveiligen van systemen en infrastructuur. Binnen Wise worden de bovenlokale diensten optimaal beveiligd via de landelijke Wise4all server. Alle communicatie tussen de lokale bicat-server en de server verloopt via beveiligde lijnen. De informatie die wordt 'verzonden', wordt versleuteld (encryptie). Verder maakte Wise het al mogelijk dat bibliotheken kunnen handelen volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Na 25 mei van dit jaar geldt hetzelfde voor de AVG.

E.e.a. neemt niet weg dat bibliotheken zelf verantwoordelijk zijn om veilig om te gaan met de gegevens van hun gebruikers.

Wise is een product van HKA | Ontwerp Zoccolo Concepting & Design

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat, gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.